O altă metodă de instalare a conductelor fără sapatura este reprezentată de metoda de instalare prin percuție. În acest caz se instalează țevi de protecție din oțel, cu peretele suficient de gros încat să reziste la impact, pe sub drumuri, căi ferate sau orice altă structură fundată pe terenuri a căror integritate nu trebuie afectată. 


Echipamentele folosite în mod curent pentru instalarea țevilor de protecție sunt ciocanele pneumatice de impact, sistemele de foraj cu burghiu și sisteme speciale de excavare cu vacuum. 


Cele mai uzitate echipamente sunt ciocanele pneumatice. Cu acestea se pot instala țevi cu diametre cuprinse între 100mm și 2000mm pe distanțe de până la 100m. 
Instalarea prin percuție a țevilor de protecție este o tehnologie complementară forajului orizontal dirijat, fiecare având anumite avantaje și dezavantaje dar și limitări.


Procesul propriu-zis de instalare este foarte simplu; ciocanul pneumatic acționat de către un compresor se fixează pe un tronson de țeavă cu ajutorul unor conuri proporționate pe diametrul țevii respective. Se introduce primul tronson de țeava, se detașeaza ciocanul pneumatic și conurile, apoi se sudează un alt tronson de țeava, iar procedura este repetată până se instalează toată coloana. Instalarea se realizează dintr-un cămin săpat puțin mai jos decât cota de pozare a țevii și suficient de lung încât să încapă ciocanul și un tronson de țeavă.

După instalare țeava de protecție trebuie curațată și poate fi dată în folosință.