Utilizarea acestei metode s-a dezvoltat în ideea de a reduce timpul de execuție a operațiunilor de demolare a betonului infestat din procesul de construcție (obligatorii, în cazul fundațiilor indirecte ale construcțiilor), față de metodele tradiționale (consumatoare de timp și implicit de bani). 

Aceasta presupune eliminarea betonului infestat deasupra nivelului de taiere în doar câteva minute, ceea ce face din aceasta metodă, o adevarată inovație ce aduce beneficii nete în optimizarea timpului de execuție. 

Metoda utilizată de compania noastră se poate aplica atât la piloții “In Situ” forați cu tubaj recuperabil sau cu fluid stabilizator (izolați, secanți, tangenți) pe toate diametrele - 300mm ÷ 3000 mm, cât și la îndepărtarea betonului infestat de la partea superioară a pereților mulați și baretelor. 

Echipamentele utilizate de compania noastră în procesul de demolare sunt echipamente de ultimă generație, fapt ce garantează, împreuna cu personalul muncitor calificat, atât calitatea cât și finalizarea lucrărilor în termenul stabilit.        
Aplicarea acestei metode este posibilă cu condiția să se efectueze o pregatire prealabilă a carcaselor de armatură ce nu este costisitoare și oferă o serie de avantaje dintre care enumerăm:

  • -    demolare controlată prin propagarea predeterminata a fisurii;
  • -    posibilitatea extinderii fisurilor sub nivelul de demolare este nulă;
  • -    barele de armatură rămân fără urme de beton, fără îndoire  sau degradări locale; 
  • -    nu produce praf, zgomot sau vibrații;
  • -    reduce substanțial timpul necesar demolării betonului (productivitate foarte mare).